16 Mart 2013 Cumartesi

Büyükelçiler Mübadele Sergisi'nin Açılışını Birlikte Yaptı


Türkiye ve Yunanistan’nın İsveç Büyükelçileri Zergün Korutürk ve Aliki Hadji, başkent Stockholm’de düzenlenen “Mübadele Sergisi”nin açılışını birlikte yaptı.
Büyükelçi Korutürk, açılışta yaptığı konuşmada, aynı serginin Türkiye’de de Bilgi Üniversitesi ve Sabancı Vakfı tarafından ortak açılışının yapıldığını belirterek, “Burada insanların yaşamları sergileniyor. Türkiye ve Yunanistan’a göç eden insanların ne kadar mağdur olduklarını görüyorsunuz” dedi.
Mübadele sırasında her iki ülke halklarının evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Korutürk, “Biz bu mağduriyeti büyük bir anlayışla seyrettik. Bu serginin Pakistan ve Hindistan boyut da var. Almanya ve Polonya arasında da mübadeleler olmuştur. Şu anda seyredilen film 1915-1920′de yapılan Türkiye ve Yunanistan mübadelesidir. Balkanlardan Türkiye’ye büyük göçler olmuştur” diye konuştu.
Bu arada sergi açılışında müzisyen Kudret Dilik ve Yunanlı iki müzisyen Anadolu şarkılarını Türkçe ve Yunanca seslendirdi.
Dilik, “Bizim bu sergide amacımız yüzlerce sene birlikte yaşayan insanların müziğini Türkçe ve Yunanca olarak gelen misafirlere tanıtmak. Türkçe kısımlarını ben söyledim. Politikadan uzak durduk. Söylediğimiz şarkılar göç şarkılarıydı” ifadelerini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More