8 Ocak 2017 Pazar

Mübadele'nin 94. Yıldönümü hazırlıkları sürüyor.


Mübadele'nin 94. Yıldönümü programı hazırlıkları sürüyor.

30 Ocak 1923' tarihinde Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan, "Ahali Mübadelesi" anlaşmanın yıldönümü, Kuşadası'nda da 2008 tarihinden bu yana derneğimiz Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde anılıyor.

Dernek yönetimimizden yapılan açıklamada: "Mübadele'nin 94. Yıldönümü için hazırlıklarımız sürmektedir. Bu yılki anmada 28 Ocak 2017 Cumartesi akşamı geleneksel "Kuşadası Mübadele Yemeği" düzenlenecek. Müzik ve sürprizler eşliğindeki yemeğimize tüm üye ve dostlarımızı bekliyoruz." denildi.

Geleneksel Kuşadası Mübadele Yemek davetiyelerinin 15 Ocak'tan itibaren dernek bürosundan dağıtıma sunulacağı açıklandı.

30 OCAK 2017, PAZARTESİ; SAAT 12:00 EL HEYKELİ'NDE..


Yapılan açıklamada 30 Ocak 2017 Pazartesi günü, saat 12:00'de Kuşadası sahili'nde El Heykeli önünde buluşacak olan mübadil-muhacir kuşakların temsilcileri, buradaki törende Mübadelenin 94. Yıldönümünü anacaklar.
Yapılacak açıklama ve saygı duruşu ardından, ataları ve aile büyükleri anısına denize içek-karanfil bırakılacak..


Bu yılki anmada, mübadil kuşaklardan Kuşadalıların aile büyüklerinin fotoğraflarını da taşıyarak anmaya görseller eşliğinde katılacakları bildirildi.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, dernek yönetimince bu yılda  da,  anma töreninin hemen ertesinde, El Heykeli'nde  atalarımız ve aile büyüklerimiz ruhuna "lokma" döktürüp, dağıtılacak.



PROĞRAM AYRINTILARI KAHVALTIDA GÖRÜŞÜLECEK


Mübadele'nin 94 Yıldönümü program hazırlık ve ayrıntıları, 22 Ocak 2017, Pazar günü, İlayda Otel'de yapılacak KAHVALTILI TOPLANTI'da ele alınacak ve basına duyurulacak. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More